Annonse

OPPSKRIFTER

Mandelpanert sild

  • 1 kg sild
  • 1 ss hakket merian
  • Revet skall og saft av en halv sitron
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 1 egg + 1 ss kaldt vann
  • 4 ss hakkede mandler
  • Margarin til steking

Tilbehør: Kokte poteter, stekt skogssopp og salat eller råkost

Rens silden og fjern ryggbenet uten å filetere silden. klipp av finnene. Fordel merian og revet sitronskall i buken på sildene, drypp sitronsaft over. Bland salt pepper og hvetemel og piske egget med litt vann. vend sildene først i hvetemel med krydder , deretter i eggblandingen og til slutt i mandler. stek sildene gylne og gjennomstekte i flytende margarin eller en blanding av smør og olje. server sildene nystekte med stekt sopp, kokte poteter og en frisk salat.

Oppskriften er gjengitt med tillatelse av EFF
Fiskeribladet Fiskaren AS
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00