Annonse

OPPSKRIFTER

Ceviche med sild

  • 100 g sildefilet uten skinn og bein
  • 1 ss sushieddik
  • 1 ts sukker
  • Saft av en halv sitron
  • 1 hvitløkbåt
  • 1/3 rød chili pepper i små terninger
  • Et halvt syrlig eple i små terninger
  • En fjerdedels agurk i små terninger
  • 3 cherrytomater delt i to

Marinade:

  • En fjerdedels finhakket rød løk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • en halv ts soyasaus
  • 1 ts soyaolje
  • 1 ss finhakkede blad frisk koriander

skjær sildefileten i tynne skiver. dryss over sukker og drypp på sushieddik. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Bland sildebitene forsiktig med marinaden og La den hvile i kjøleskap i minst en time. server den som forrett eller smårett. vanligvis panerer vi fisk med hvetemel, egg og griljermel, men her kan vi lage mange varianter og på den måten gi fisken en annen smak og sprø overflate.

Oppskriften er gjengitt med tillatelse av EFF
Fiskeribladet Fiskaren AS
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00