Annonse

OPPSKRIFTER

Ovnsbakt uerfilet med grønnsaklasagne og gressløkpesto

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 4 ferske uerfileter, uten skinn og ben
  • salt, grovmalt pepper
  • olje til pensling

Grønnsaklasagne:

  • 1 gulrot i små terninger
  • 1 tykk skive kålrot, ca. i små terninger
  • 1 rød paprika i små terninger
  • 1 liten løk i små terninger
  • 2 ss smør
  • 0,5 dl tørr hvitvin
  • 3 dl matfløte
  • 3 dl melk
  • 4 ss maisenna
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 dl revet ost
  • 2 egg
  • salt, pepper
  • 12-14 lasagneplater

I ovn ved 180 °C i ca. 45 min, fisk ca. 10 min

Gressløkpesto:

  • 2 bunter gressløk
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1 ss revet parmesan
  • 1 hvitløkbåt
  • 1,5 dl olivenolje
  • salt, pepper

 

 

Start med grønnsaklasagne. Surr dem i smør sammen med gurkemeie i 1- 2 minutter. Hell på hvitvin og la den koke inn. Tilsett fløte og melk, kok opp og jevn sausen med maisenna. Rør inn ost og ett egg om gangen. Smak stuingen til med salt og pepper.

Kle en brødform med bakepapir og legg i lasagneplater og grønnsakstuing lagvis. Underste lag skal være lasagneplater, øverste stuing. Stek lasagnen i ovn ved 180 grader til den er fast, ca 40 minutter. La den hvile i ca. 10 minutter. Skjær den ut i snipper eller stikk den ut i sirkler. Ha alle ingrediensene til pestoen unntatt oljen i en food-processor og kjør til alt er finhakket. Spe med oljen til en fyldig saus. Pensle fisken med olje og dryss på salt og pepper. Bak den midt i ovnen ved 180 grader C til den er gjennomstekt, men ikke tørr, ca 10 minutter. Server ueren

med pestosausen og grønnsaklasagne.

Oppskriften er gjengitt med tillatelse av EFF
Fiskeribladet Fiskaren AS
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00